Novi/stari operativni zahvat u Službi za ginekologiju

Služba za ginekologiju i akušerstvo naše Ustanove u prethodnim godinama sarđivala je sa prof. dr Spasojem Petkovićem koji je dugo godina obavljao funkciju direktora Ginekološko akušerske klinike u Beogradu. Koordinacijom kolega iz Doma zdravlja Modriča, ta saradnja je ponovo aktuelizovana, pa je urađen operativni zahvat Histerektomija sa obostranom adnexectomiom i odstranjivanjem limfnih čvorova.

 
Akcioni plan za 2016. godinu

Mjera racionalizacije i štednje i mjera ostvarivanja plana poslovanja JZU Bolnice Doboj za 2016. godinu.

Dokumet preuzmite OVDJE.

 
Rekonstrukcija porođajne i hirurške sale do februara
Direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj Vlado Đurđević rekao je da će do februara trajati rekonstrukcija porođajne i hirurške sale, za šta je 200.000 KM obezbijeđeno donacijom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.
 
Problem katarakte brzo i efikasno riješite u našoj Bolnici
Bolesti očiju, posebno katarakta su usko grlo u zdravstvenom sistemu Republike Srpske. Siva mrena (katarakta) predstavlja svako zamućenje sočiva oka, što pacijent doživljava najčešće kao postepeno slabljenje vida.
 
Ne zaboravimo pomagati - akcija Hypo Alpe-Adria-Bank-e
,,NE ZABORAVIMO POMAGATI’’ je akcija koju Hypo Alpe-Adria-Bank sprovodi povodom 31. oktobra Međunarodnog dana štednje, kao i prethodnih godina, Hypo banka nije zaboravila na dobojsku Bolnicu. Vaučer od 5.000, 00 KM i tv prijemnik dobila je Služba za pedijatriju u sklopu ove akcije
 
Problem katarakte brzo i efikasno riješite u našoj Bolnici
Siva mrena (katarakta) predstavlja svako zamućenje sočiva oka, što pacijent doživljava najčešće kao postepeno slabljenje vida. Najčešća u populaciji je staračka mrena, mada ona može biti i posljedica traume, metaboličkih bolesti (šećerna bolest, galaktozemija), očnih bolesti (uveitis, glaukom), primjene lijekova, dok su rano u životu nastale kongenitalne i juvenilne katarakte veoma rijetke.
 
Predsjednik Republike Srpske obišao porodilište Bolnice
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je obišao Porodilište Službe za ginekologiju i akušerstvo te istakao da je zadovoljan rekonstrukcijom koja je urađena zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije, a na inicijativu Predsjednika Republike Srpske.
 
Projekat povećanja energetske efikasnosti
JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“, Doboj i UNDP potpisali su Sporazum o podijeli troškova na projektu povećanja energetske efikasnosti  Zeleni ekonomski razvoj“.
 
Donacije JZU Bolnici Doboj u 2014. godini
Donacije u vidu novčanih i drugih sredstava, kao i pruženih usluga iskorištene su namjenski i doprinjele su izvršavanju redovih obaveza Bolnice. Spisak donatora pogledajte u nastavku.
 

---------------------------------

Digitalizacija
Od oktobra 2014. godine JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” je vjerovatno jedna od rijetkih ustanova u regiji u kojoj je pokrenut projekat digitalizacije arhivirane medicinske dokumentacije..
 

---------------------------------

"Medica" informacioni sistem
Program ,,Medica’’ je zamišljen kao aplikacija kojom bi bio obuhvaćen cjelokupan proces liječenja svakog pacijenta  koji  koristi  usluge  Bolnice  Doboj.  Program  je  koncipiran  i  razvijen  pridržavajući  se  pravila o zaštiti...
 

---------------------------------

Kako odgovoriti eventualnoj pojavi Ebole

U cilju odgovarajućeg planiranja i obezbjeđenja kapaciteta za mogući odgovor na pojavu EBOLE u Republici Srpskoj, predlažemo da se svi upoznaju sa Akcionim planom za postupanje u slučaju pojave RIZIKA/SUMNJE za širenje virusa, kao i Uputstvo za osobe koje putuju u područje sa ebolom ili se vraćaju iz istih, što se može pogledati na navedenim linkovima:

Akcioni plan

Uputstvo za putnike u vezi prevencije širenja virusa Ebole

 

---------------------------------

20. oktobar, dan borbe protiv osteoporoze
Udruženje za osteoporozu Republike Srpske ove godine centralnu aktivnost organizovalo je u Doboju 15.10.2014. godine. Domaćin skupa, bila je dr Aleksandra Hadžiavdić, načelnik Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Bolnici..
 

---------------------------------

Rezultati šestomjesečnog rada kroz KSZ ambulante
Menadžment Bolnice Doboj je u prisustvu Ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, dr Dragana Bogdanića prezentovao efekte šestomjesečnog rada kroz konsultativno specijalističku zdravstvenu zaštitu. 
 

---------------------------------

Princeza Katarina Karađorđević u posjeti Doboju
Princeza Katarina Karađorđević, kći Princa Tomislava Karađorđevića izrazila je želju da posjeti Doboj i sagleda stanje nakon poplava. Zahvaljujući prijateljskim linijama, odbornik u Skupštini grada, Srđan Todorović, bio je domaćin Njenom Kraljevskom Visočanstvu.
 

---------------------------------

Donacija od parohije i crkvene opštine Karlsruhe
Srpska pravoslavna parohija Prep. Majke Paraskeve iz Karlsruea je donirala dobojskoj bolnici izuzetno vrijednu i korisnu donaciju, 33 bolnička kreveta sa madracima, koncentratore kiseonika, medicinska pomagala, pelene za odrasle, dezinfekciona i higijenska sredstva, potrošni medicinski materijal, posteljinu, ćebad... te još mnogo toga što će zaposlenima olakšati rad, a pacijentima omogućiti udobniji boravak tokom bolničkih dana.
 

 

Flash info

Izuzetno nam je bitno da naši korisnici/pacijenti budu kvalitetno informisani, ali je isto toliko važna i povratna informacija o kvalitetu pruženih usluga. Zajedno, uz dobru komunikaciju, možemo poboljšati i unaprijediti pružanje usluga i iste postavljati na više nivoe kvaliteta.

Postavljajte pitanja, šaljite nam komentare, otvoreni smo za sugestije i prijedloge.

Izaberite jezik:

 

Kontakt podaci

Preduslov za pružanje dobre zdravstvene usluge jeste povjerenje koje se, između ostalog, gradi i dobrom komunikacijom između pacijenata i zdravstvene ustanove.

Adresa: Pop Ljubina bb, 74000 Doboj.
Telefon: + 387(0)53-241-022
Sekretar: + 387(0)53-241-943
Faks + 387(0)53-242-799
E-mail: [email protected]