Operacija katarakte u našoj ustanovi

Operacija katarakte u našoj ustanovi

Do kraja prošle godine oftalmolozi naše Ustanove samostalno rade operacije katarakte. Oprema vrijedna  preko 300.000 KM nabavljena je prošle godine sredstvima naše Ustanove, a na inicijativu Direktora Bolnice. Od tada, uz pomoć prim. dr Boška Amidžića (UKC Banja Luka) i doc. dr Emir Čabrić (JZU Poliklinika ,,Doboj jug’’) oftalmolozi naše Ustanove obučavaju se za samostalni rad operacija katarakte.
Kako ističe načelnica službe, dr Jelena Njegomirović Tufegdžić, edukacije se odvijaju u planiranom ritmu, te će ljekari naše Ustanove već do kraja 2016. godine početi sa samostalnim radom-operacijama katarakte.
Mjesečno se sada, uz rad edukatora uradi približno 52 operacje katarakte. U momentu kada naši ljekari započnu samostalni rad, šest ljekara će raditi ovaj zahvat, pa se planira stići nivo od 100 operacija mjesečno.
To će skratiti listu čekanja, na kojoj je sada oko hiljadu pacijenata, a pacijentima će donijeti i uštede jer na operaciju neće morati put Banja Luke.
U Službi za oftalmologiju uradi se  oko pedeset pregleda i otkrije deset novih slučajeva katarakte. Na tu operacju sada se čeka 6-8 mjeseci.

 

 

 

 

 

Flash info

Izuzetno nam je bitno da naši korisnici/pacijenti budu kvalitetno informisani, ali je isto toliko važna i povratna informacija o kvalitetu pruženih usluga. Zajedno, uz dobru komunikaciju, možemo poboljšati i unaprijediti pružanje usluga i iste postavljati na više nivoe kvaliteta.

Postavljajte pitanja, šaljite nam komentare, otvoreni smo za sugestije i prijedloge.

Izaberite jezik:

 

Kontakt podaci

Preduslov za pružanje dobre zdravstvene usluge jeste povjerenje koje se, između ostalog, gradi i dobrom komunikacijom između pacijenata i zdravstvene ustanove.

Adresa: Pop Ljubina bb, 74000 Doboj.
Telefon: + 387(0)53-241-022
Sekretar: + 387(0)53-241-943
Faks + 387(0)53-242-799
E-mail: [email protected]